Time to coach

Ook in de apotheek heeft coaching zijn plaats. We denken direct aan het begeleiden van onze patiënten, maar als apotheker, FTA of team heb je mogelijk ook baat bij extra ondersteuning? 

De samenwerking binnen je team op punt stellen? De onderlinge communicatie verbeteren? Een nieuwe apotheekdienst op poten zetten? Je leiderschapskills ontwikkelen? Via een coachingstraject op maat kan het allemaal!

 

Ik help je graag bij:

  • Het ontwikkelen van een visie en missie voor je apotheek. Waar doen we het voor? Op welke manier brengen we dit naar buiten? Waar ligt de klemtoon in onze dienstverlening? 
  • Het op punt stellen van de interne communicatie. Niet elk teamlid is steeds aanwezig in de apotheek, medewerkers wisselen elkaar af. Hoe zorg je ervoor dat iedereen alle belangrijke info mee heeft? 
  • Het in evenwicht brengen van de balans tussen werk en privé. De werkuren van de apotheek zijn soms moeilijk te rijmen met ons privéleven. Hoe kan je hier mee omgaan zonder op beide vlakken te moeten inboeten?
  • Het implementeren van nieuwe diensten. Het apothekerslandschap evolueert. Maar hoe zorg je ervoor dat je bij blijft? Waar ligt de focus van je dienstverlening? Hoe implementeer je nieuwe diensten? En hoe zorg je ervoor dat elk teamlid mee is? 
  • Het verbeteren van de multidisciplinaire samenwerking. Samenwerken met andere zorgverleners is cruciaal om een goede zorg voor patiënten te verzekeren. Maar hoe doe je dat? Hoe zet je een samenwerking op?
  • Het ontwikkelen van leiderschapsskills. Een apotheek runnen daar komt heel wat bij kijken. Ook het teammanagement verdient de nodige aandacht. Maar hoe kan ik hier voldoende aandacht aan besteden? 

 

Coaching, een buzz word. Maar wat betekent het nu eigenlijk? 

Aan de hand van vragen en methodieken helpt een coach je om doelen te verhelderen en leert je tot oplossingen te komen. De coach maakt gebruik van de kracht en veranderingsmogelijkheden die bij jezelf aanwezig zijn (soms zelfs zonder het zelf te beseffen).

Coaching kan je omschrijven als een professionele begeleiding op werk- of persoonlijk vlak. De coach begeleidt jou (als coachee) of je team in een gelijkwaardige één-op-éénrelatie. 

 

Hoe verloopt een zo'n coachingstraject?

Zowel voor persoonlijke coaching als coaching van je team kan je bij mij terecht.

 

Interesse in een coachingstraject op maat?