Jouw apotheek op orde? Ik help je graag!

Contacteer me vrijblijvend voor tarieven of een offerte op maat. 

Is jouw kwaliteitshandboek aan een update toe? 

Jouw kwaliteitshandboek is de basis van het kwaliteitssysteem van jouw apotheek. Heb je hulp nodig om je kwaliteitshandboek in te vullen of is het aan een update toe?

In een kortdurend traject help ik je met veel enthousiasme bij het op punt stellen van het kwaliteitshandboek van jouw apotheek. Waar nodig voorzie ik de nodige templates en praktische tools. 

Een blik op jouw apotheek: de externe audit

In het kader van de autocontrole is elke apotheek sinds 2022 verplicht om minstens om de vier jaar een externe audit uit te voeren van de werking van de apotheek. Deze audit gebeurt door een apotheker-auditeur die geen deel uitmaakt van het apotheekteam.

Ik ben zelf gecertificeerd auditeur (via APB) en dus bevoegd om deze externe audit bij jou uit te voeren. Tijdens deze audit gaan we dieper in op 20 punten die essentieel zijn voor de kwaliteit in jouw apotheek. Na de audit bezorg ik je een duidelijk actieplan. 

En... actie!

Een actieplan is vaak het resultaat van een inspectie, interne of externe audit. Maar zo'n actieplan heeft echter weinig nut als er geen concrete acties aan gekoppeld worden.

Geen tijd of energie om zo'n actieplan in praktijk om te zetten? Of droom je er al lang van om dat ene project in je apotheek uit te rollen? Ik help je graag bij het bepalen van het traject en het implementeren van de acties om je doel te bereiken. Dit doen we samen, op een coachende en projectmatige manier. 

Overleg voor een betere samenwerking met de zorgverleners uit je buurt

Een goede dienstverlening in de apotheek draagt bij tot de kwaliteit. Naast navormingen is ook het contact en het samenwerken met andere lokale zorgverleners van belang om de zorg voor jouw patiënten te optimaliseren. Het medisch-farmaceutisch overleg, of MFO, is daarvoor een handige tool. 

Ik help je bij het organiseren en modereren van je MFO, een gestructureerd overleg tussen de artsen en apothekers in jouw buurt, rond een bepaald, zelfgekozen thema. Tijdens het overleg maken we concrete afspraken om de zorg voor onze patiënten te verbeteren. Het doel van dit overleg is om de samenwerking te stimuleren om zo de zorg voor de patiënt te verbeteren. 

Meer info vind je op deze websiteWist je trouwens dat je voor de organisatie van een MFO financiële ondersteuning krijgt van het RIZIV?

Op zoek naar tijdelijke vervanging voor in je apotheek?

Ook daarvoor kan je bij mij terecht. Neem gerust een kijkje in mijn kalender.

Nog een andere vraag of idee? Geef gerust een seintje!