Wie ben ik?

Tom Herremans

Na mijn middelbare studies moest ik er niet lang over nadenken: een opleiding tot apotheker zou het worden.  Al die geneesmiddelen kennen en daar mensen mee helpen leek me een bijzonder talent. Ik zag het als mijn missie om patiënten te begeleiden en adviseren. 

Tijdens mijn werk in de apotheek zie ik steeds weer hoe waardevol de rol van de apotheker is. De apotheek biedt een laagdrempelige toegang tot de gezondheidszorg, is ingebed in de buurt en biedt wetenschappelijk en persoonlijk advies, zonder onderscheid. De apotheek staat in al zijn facetten garant voor kwaliteit. 

Toch komt die kwaliteit niet vanzelf. Het vraagt een inspanning, elke dag weer. En daar wil ik jou bij ondersteunen. 

 

Door mijn ervaringen in zowel de farmaceutische industrie als de apotheek ontdekte ik mijn passie voor kwaliteit en alles wat daarmee te maken heeft. Ik hou ervan om processen in kaart te brengen, ze te structureren en te verbeteren. 

Destijds koos ik voor een beroep waarin ik vanuit mijn kennis mensen kon helpen en adviseren. Het geeft me enorm veel energie. Graag zet ik nu mijn passie voor kwaliteit, het stroomlijnen van processen en het beheren van verbetertrajecten in om anderen te helpen. Op die manier draag ik bij aan een betere en meer efficiënte werking van jouw apotheek of een succesvolle uitvoering van jouw project.

 

Mijn manier van werken? Een rustige en pragmatische aanpak, waarbij we alles in kaart brengen en samen kijken waar verbetering mogelijk is. Hierbij hebben we oog voor de verschillende aspecten van jouw apotheek. Ik ga doelgericht en planmatig te werk. Een projectmatige aanpak ligt me het best, elke taak die ik kan afvinken geeft me energie.

Overleg, luisteren naar elkaar en consensus zijn mijn sleutelwoorden. Verandering leg je niet op, maar maak je samen.

 

Het is mijn missie om het apothekersberoep te versterken. Om ervoor te zorgen dat jouw apotheek garant staat voor kwaliteit, elke dag opnieuw. 

Tom in het kort

  • (Industrie)apotheker 
  • Ervaring binnen Regulatory Affairs en Quality Assurance
  • Werkzaam als officina-apotheker sinds 2017
  • Opgeleid voor covid-testing (2021) en vaccinatie (IPSA, 2021)
  • Passie voor kwaliteit en efficiëntie
  • Volgde opleidingen rond coaching, innovatie en verandermanagement 
  • Hevige fan van de Chiro